Vrouwenverwendag

VrouwenVerwenDag in de race voor de Haagse Emancipatieprijs voor 2015!

De werkgroep Vrouwen van de Achterban is super trots dat zij genomineerd is voor de Haagse Kartiniprijs . Voor het zevende jaar op rij, organiseren het Straat Consulaat en haar vrijwilligers genaamd De Achterban, samen met De Haagsche Kopjes op internationale vrouwendag, de vrouwenverwendag voor Haagse dak- en thuisloze vrouwen.

Met ruim 80 vrijwilligers zijn wij in staat zo’n 70 à 90 vrouwen op en top te verwennen. Kappers, pedicuren, visagisten, manicuren, reiki behandelingen, crea workshops, cateraars en Pakkie Deftig dragen allemaal bij dat de dames op en top weer vertrekken. Tevens krijgen de vrouwen een goodiebag met heerlijke verzorgingsproducten mee. De goodiebags kunnen gevuld worden dankzij ondernemers en particulieren die hun badkamer en winkel opruimen voor het goede doel.
Alle vrijwilligers werken gratis mee aan deze dag, zelfs de locatie wordt gratis ter beschikking gesteld. Na afloop van deze enerverende verwendag krijgen de vrijwilligers zelf een feestelijk afsluitende borrel met muzikale –blues op pumps- omlijsting door de vrouwenband BB Queenies.

Wij zijn genomineerd omdat wij met ons jaarlijks evenement laten zien dat je ook zonder subsidie ver kunt komen als je niet vanuit het grote probleem denkt, maar je aandacht richt op de eigenwaarde van een specifieke doelgroep.
Met de verwendag hopen wij, op een vernieuwende en originele wijze, bij te dragen aan een meer gelijkwaardige positie en participatie van vrouwen in Den Haag. Op zondag 8 maart a.s., de dag dat wij vrouwen verwennen en vertroetelen, zal wethouder Karsten Klein bekendmaken of onze nominatie wordt bekroond met de Kartiniprijs.

De prijs bestaat naast een oorkonde en een geldbedrag, uit een jaar lang het ambassadeurschap van Kartini en dit vinden wij nog het leukst. Wij wachten met spanning af!!!

http://www.kartini.nl/home.htm

http://www.8maartfestival.nl/

Namens de Werkgroep Vrouwen, Sandra van Laar

 

 

Vrouwenverwendag 2013

Vrouwenverwendag 2013 bezocht door ruim 70 vrouwen!

De werkgroepvrouwen van De Achterban organiseerde in samenwerking met het Straat Consulaat, de Haagsche Kopjes en Stichting Geknipt voor kunst, op 8 maart 2013 de jaarlijkse Vrouwenverwendag voor dak- en thuisloze vrouwen.

De Vrouwenverwendag was een groot succes! Ruim 70 vrouwen hebben zich de hele dag volledig in de watten laten leggen. De vrouwen hebben kunnen genieten van een voetmassage, pedicure, manicure, gezichtsreiniging, gezichtsmassage, visagie, kapper en reiki behandeling en zich helemaal in het nieuw aangekleed bij Pakkie Deftig. De vrouwen die even geen zin hadden in dat gepruts aan hun lijf, konden hun creativiteit kwijt tijdens de schilderworkshop. Tussen de middag konden de vrouwen genieten van een heerlijke lunch met een spannende tombola, waar mooie cadeau`s zijn weggegeven. Eind van de middag kregen de vrouwen een glaasje champagne op dag feestelijk af te sluiten. De modellen vertrokken aan het eind van de dag, (naar eigen zeggen) heel tevreden met een goed gevulde verwentas.

 

Vrouwenverwendag 2012

De vrouwenverwendag was een groot succes dit jaar, meer dan 80 vrouwen hebben zich 8 maart 2012 volledig in de watten laten leggen. De verwenpakketten die de vrouwen aan het eind van de dag meekregen waren goed gevuld en werden zeer gewaardeerd door de vrouwen! Volgend jaar weer!

vrouwenverwendag

De reacties en spullen die we binnen hebben gekregen waren overweldigend, de reacties van de vrouwen mede daardoor ontroerend. Graag willen wij iedereen bedanken voor het rondje in de badkamer, de vrijwilligers bedanken die geholpen deze dag, mede dankzij jullie was de dag een groot succes!

prent

Vanaf 1 april worden de kunstwerken die de vrouwen die
dag gemaakt hebben geëxposeerd bij de Haagsche Kopjes,
de opbrengst per schilderij ging naar de kunstenaressen zelf!