Ik heb een droom

Dit jaar is het 50 jaar geleden dat Ds. Martin Luther King zijn beroemde I Have A Dream toespraak heeft gehouden.

Voor de projectgroep Imagine reden om een nieuwe campagne te starten “Ik heb een droom”.

Doel van deze campagne is het laten zien dat dak- en thuislozen, net als ieder ander ook dromen hebben. Deze dromen over simpele dingen in het leven gaan en vaak moeilijk te verwezenlijken zijn door dakloosheid of de gevolgen hiervan. Net als de vorige campagne “Wat is jouw verslaving” (zie hiernaast), zal ook deze keer gebruik gemaakt worden van posters maar nu samen met door ons zelf gemaakte interviews die via de website en social media bekeken kunnen worden.

Op 25 plaatsen in Den Haag worden zogenaamde “triple sign” borden geplaatst. Dit zijn 3 posters in A0-formaat welke in de vorm van een driehoek rond (lantaarn) palen geplaatst worden. Tegelijkertijd zullen dezelfde posters, maar dan op A3-formaat, in instellingen en openbare ruimten worden opgehangen.De totale campagne zal 6 weken duren met in totaal 3 hoofdpersonen op de posters.

De borden verwijzen behalve naar de website van De Achterban www.deachterban.info, ook naar de speciaal voor deze campagne aangemaakte facebookpagina. Op zowel de website als de facebookpagina worden door ons gemaakte interviews met de hoofdpersoon van de posters geplaatst. In het aan de poster gelinkte interview vertelt de betreffende (ex) dakloze wat zijn of haar droom is en waarom deze niet te verwezenlijken is. Zo vertelt Hanna -een ex zwerfjongere-  in het eerste openhartige interview, dat haar grootste droom is graag terug naar school te gaan en ook waarom dit voor haar niet mogelijk is. Hanna is een van de velen die met dit probleem worstelen, dus zullen op zowel de website als de speciaal voor deze campagne aangemaakte facebookpagina, meerdere interviews geplaatst worden over dit onderwerp. Dit wordt bij iedere droom zo gedaan.